За срутване на част от крепостната стена на Баба Вида, която е паметник на културата

...
За срутване на част от крепостната стена на Баба Вида, която е паметник на културата
Коментари Харесай

Срути се част от стената на Баба Вида

За срутване на част от крепостната стена на  " Баба Вида ", която е монумент на културата от национално значение алармира националният представител Любен Иванов. Допълни, че е призовал регионалния шеф на Видин да свика незабавно комисия, която да извърши инспекция. Уведомил е и Министерството на културата. 

" Около 13:00 часа през днешния ден получих сигнал от жители, че част от крепостната стена на " Баба Вида " се е срутила. Отидох на място незабавно, тъй като това е монумент с национално значение и незабавно направих фотоси. Сигнализирах регионалния шеф. Звъннах на заместник-министъра, който е отраслов за монументи на културата, Чавдар Георгиев. Изговорихме стъпките, които би трябвало да се подхващат оттук насетне. Пратих му и сигнално писмо, дружно със фотоси от мястото, където се срутила крепостната стена. "



Любен Иванов, който е народен представител от " Продължаваме промяната- Демократична България " сподели, че се надява и на реакция от Община Видин:

" Баба Вида " е в ръководство на Община Видин и отговорност на Община Видин е съхранението ѝ, тъй че се нуждаем от незабавни ограничения за опазване на един монумент, който е от национално значение. "  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР